Ik wil een eigen Horecabedrijf starten. Aan welke eisen moet ik voldoen en welke diploma's heb ik nodig?

Om je eigen Horecabedrijf te starten moet je aan een aantal eisen voldoen. Welke dat zijn is afhankelijk van het type Horecabedrijf dat je gaat starten. Ga je bijvoorbeeld wel of geen alcohol schenken? Ga je wel of geen eten serveren? Onderstaand vind je een aantal wetten met de bijbehorende horeca papieren. Bepaal door middel van deze informatie wat voor jouw Horecabedrijf van toepassing is.

1. Drank- en Horecawet / SVH Diploma Sociale Hygiene

Ga je alcohol schenken in jouw Horecabedrijf, dan zul je bij de gemeente een Drank- en Horecavergunning aan moeten vragen. Om deze Drank- en Horecavergunning te kunnen krijgen, is een van de eisen dat je het SVH Diploma Sociale Hygiene hebt. Daarnaast zal er tijdens openingstijden te allen tijden iemand aanwezig moeten zijn dit in het bezit is van dit Diploma Sociale Hygiene. Deze medewerker dient tevens te zijn bijgeschreven op de Drank- en Horecavergunning. Heb je ruime openingstijden, dan zullen er al snel meerdere medewerkers/leidinggevenden in het bezit moeten zijn van dit Diploma. Om het SVH Diploma snel te behalen bieden wij een aantal cursussen Sociale Hygiene aan. Onderstaand vind je de top 3: 

Top 3 Sociale Hygiëne Cursussen

2. De Warenwet / HACCP Certificaat

Ga je in je Horecabedrijf eten serveren, dan zul je moeten werken volgens de regels uit de Warenwet. De Warenwet schrijft voor dat in alle bedrijven waar bederfelijke eet- en drinkwaren behandeld en/of bereid worden het verplicht is te werken volgens de regels van de Hygiënecode. Het is voor iedere werkgever wettelijk verplicht om er voor te zorgen dat alle medewerkers die zich bezighouden met het bereiden of behandelen van eet- of drinkwaren, een training of instructie op het gebied van voedselhygiëne gevolgd hebben. Dit Certificaat kun je middels een HACCP Cursus bij HSN behalen.  

Top 3 HACCP Cursussen

3. De Warenwet / Allergenen Certificaat

Wanneer je gerechten serveert in je Horecabedrijf, dan zul je sinds 13 december 2014 ook moeten voldoen aan de Allergenenwet. Dit is een Europese wetgeving die voorschrijft dat je, op verzoek van de gast, allergenen informatie moet kunnen verstrekken. Wanneer de gast hier om vraagt zul je dus de informatie over de allergenen in jouw gerechten paraat moeten hebben. Met de Allergenen Cursus leren we je hoe je op een praktische manier je Allergenenmanagement systeem op kunt zetten. 

Top 3 Allergenen Cursussen

4. Arbowet / BHV-draagpas

Elke horeca ondernemer is verplicht bedrijfshulpverlening te hebben. In kleine bedrijven kan een ondernemer zelf de BHV’er zijn. De Arbowet schrijft niet voor hoe de horeca ondernemer de bedrijfshulpverlening moet regelen. Hij moet in ieder geval rekening houden met de grootte van het bedrijf en de risico’s die er zijn. Meer informatie over de cursus vind je op de pagina BHV Basiscursus en BHV Basiscursus Blended Learning

 


Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.