Mondeling of schriftelijk een cursus volgen? 

Bij HSN kun je zowel mondelinge als schriftelijke cursussen volgen. Hieronder lees je wat het verschil is tussen deze studiemethoden.

 

Mondelinge cursussen (klassikaal)

Als mondeling cursist volg je de cursus op een locatie bij jou in de buurt. Je krijgt het lesmateriaal ter voorbereiding thuisgestuurd of het wordt je op de 1e les uitgereikt. De mondelinge cursussen en trainingen worden door heel Nederland georganiseerd. Per mondelinge cursus staat de informatie over de lesdata, de lestijden en cursuslocaties op deze website vermeld. 

Inclusief examen op de cursuslocatie

Bij de Spoedcursus Sociale Hygiëne, de Leermeester Training en de BHV-cursussen doe je aansluitend op je cursus meteen het examen op dezelfde locatie. Het voordeel van aansluitend examen doen is dat de lesstof nog vers in je geheugen ligt en je in zeer korte tijd de benodigde papieren kunt behalen. Ook heb je natuurlijk het grote voordeel dat je niet afhankelijk bent van de massaal georganiseerde examens die slechts 4 keer per jaar gehouden worden in één plaats in Nederland (vaak ver bij jou uit de buurt).  Dit scheelt je enorm in tijd en reiskosten. Bovendien hoef je je niet zelf aan te melden voor deze examens, dat doet HSN automatisch voor je. Bij de Training Hygiënecode HACCP, de Cursus Basisvakwaamheid Horeca, de Cursus Restaurantbedrijf en de Gastvrijheidstraining ontvang je na het behalen van de meerkeuzetoets direct het HSN Certificaat van deelname.

Kleine cursusgroepen en persoonlijke aandacht

Voor veel mensen is leren iets dat je met anderen doet. Het stimuleert, is leuk en bovendien kun je veel van andere cursisten opsteken. HSN werkt met kleine cursusgroepen, waardoor je direct contact hebt met de trainer en kun je tijdens de cursus altijd met jouw vragen bij hem of haar terecht.

Professionele topdocenten en –trainers

De kwaliteit van cursussen en trainingen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de deskundigheid, de ruime ervaring en het enthousiasme van de docent/trainer. De docenten en trainers van HSN zijn uitstekend opgeleid, erkend, gespecialiseerd in en veelal werkzaam op horecavakgebied. Zij kunnen uit een rijke praktijkervaring putten en de theorie met herkenbare voorbeelden en hun ervaring ondersteunen.

 

Schriftelijke cursussen (thuisstudie)

Als je de cursus schriftelijk volgt, wordt het volledige cursuspakket naar je opgestuurd. Je krijgt uitgebreide begeleiding tijdens je cursus van jouw eigen docent. Je bepaalt je eigen studietempo.

Voordeel schriftelijk thuis studeren

Het grote voordeel van deze manier van studeren is dat je zelf bepaalt op welk tijdstip je de lesstof doorneemt en wanneer je je huiswerk opstuurt. Je ontvangt naast het normale lesmateriaal ook uitwerkpapier en huiswerkenveloppen. Je persoonlijke docent op afstand corrigeert je huiswerk en stuurt dit met opmerkingen en de goede antwoorden binnen 1 week naar je terug.

HSN I-Studie via internet

Alle schriftelijke cursussen van HSN kun je natuurlijk ook via internet met HSN  I-Studie volgen. Leren via HSN I-Studie is leren via e-mail. Op deze manier heb je direct en snel contact met jouw persoonlijke docent. Je bepaalt je eigen studietempo en je wordt persoonlijk en deskundig begeleid. Uitgebreide informatie hierover vind je in het schriftelijke studiepakket dat je van ons thuisgestuurd krijgt. Je kunt dan zelf de keuze maken of je via de post of via HSN I-Studie je schriftelijke cursus volgt.