SVH - Stichting Vakbekwaamheid HorecaSVH - Stichting Vakbekwaamheid Horeca

Voor een gezonde en goed renderende horecabranche is vakbekwaamheid cruciaal. Vakbekwame medewerkers zorgen voor een goede en onbezorgde gastervaring, betere producten en diensten en meer rendement. SVH zet zich in voor het vergroten van deze vakbekwaamheid en bewaakt de kwaliteitseisen van de branche. Dit doen zij samen met het bedrijfsleven, brancheorganisaties (zoals bijvoorbeeld KHN), beroepsgilden en het onderwijs. De diensten van SVH vallen onder 4 pijlers: 

  • Examens
  • SVH Meestertitels
  • Uitgeverij 
  • Expertisecentrum 

SVH examens

SVH biedt examens aan op elk niveau. Den aan SVH Keukenassistens, SVH Sociale Hygiëne en SVH Leermeester. Om leerlingen en horecamedewerkers daar goed op voor te bereiden, ontwikkels SVH leermiddelen; van vakboeken, films en apps tot complete leerlijnen voor het MBO. 

SVH Meestertitels

SVH beheert, namens de horecabranche, de 6 SVH Meestertitels: 

  • SVH Meester Gastheer
  • SVH Wijnmeester 
  • SVH Meester Schenker
  • SVH Meester Ijsbereider
  • SVH Meester Kok
  • SVH Meester Horecaondernemer

Expertisecentrum

De SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Horeca. Als expertisecentrum zet SVH zich actief in om het image van de horecabranche te versterken en de aansluiting tussen bedrijven en het onderwijs te verbeteren. Dit doen ze bijvoorbeeld met voorlichting, brancheonderzoeken, de SVH Horeca Road Show en het Horecavakpunt. SVH is de autoriteit voor iedereen die werkt, leert en opleidt in de Horeca en alle branches waar Hospitality van belang is. 
 

SVH erkende opleidingen

Als autoriteit in de Horecabranche erkent SVH opleiders. De opleiders die erkend worden door SVH voldoen aan de door de branche vastgestelde criteria die gericht zijn op het waarborgen van de kwaliteit van de opleider en het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenafhandeling. 

De SVH erkenningsregeling is met ingang van 2016 volledig vernieuwd en aangepast aan de eisen zoals die nu door de branche zijn vastgesteld. Zo vindt er nu ook een inhoudelijk toetsing van de opleidingen plaats. Het volledige traject bestaat uit de beoordeling van de door de opleider ingediende documenten, een audit op de locatie van de opleider en een mystery visit om te controleren in hoeverre theorie en praktijk van de opleiding overeenstemmen. Na een toegekende erkenning zal nog minimaal een keer per looptijd een mystery visit worden uitgevoerd. De erkenning van een horecaopleiding geldt voor drie jaar. 
 

HSN - SVH erkend

Horeca Stichting Nederland is door SVH erkend voor onderstaande opleidingen: 

Direct naar 'Veelgestelde vragen'