STAP subsidie

Wat is STAP Subsidie? 

Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. U kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

STAP is de nieuwe subsidieregeling van de overheid om leren voor werkenden en werkzoekenden mogelijk te maken. Let op: je kunt maar één aanvraag per jaar doen van maximaal € 1.000. Dus je kunt niet twee opleidingen van € 500 aanvragen. Het UWV is het loket waar je als cursist de aanvraag doet. Elke 2 maanden start er een nieuwe aanvraagperiode. Als werkgever kun je geen cursussen met STAP subsidie aanvragen voor medewerkers, dit kan de medewerker alleen zelf. 

Hoe vraag je een STAP subsidie aan? 

STAP is bedoeld voor mensen die niet onder de leerplicht vallen, ouder zijn dan 18 en nog niet de pensioenleeftijd hebben bereikt.

1. Schrijf je in voor een training of opleiding

Doe dit voorafgaand aan je STAP-aanvraag. Je hebt namelijk een STAP-aanmeldingsbewijs van je opleider nodig om die te kunnen voltooien. Op dit moment kun je je bij HSN aanmelden voor een van onderstaande cursussen:

BELANGRIJK: Inschrijven kan alleen als particulier (niet via een bedrijf), vul je gegevens in bij 'Ik ben particulier' en voeg bij 'kortingscode (stap 4) de code #STAP2023 toe. 

2. Ontvang het STAP-aanmeldingsbewijs

Na ontvangst van je aanmelding sturen wij je zo snel mogelijk het STAP-aanmeldingsbewijs toe via de mail. 

3. Vraag de STAP-subsidie aan

Dit kan elke 2 maanden digitaal worden aangevraagd via het STAP-portaal van UWV. In 2023 zijn volgende aanvraagtijdvakken van toepassing:

TIP! Voor alle tijdvakken geldt: op=op. Dus wees er op tijd bij en schrijf je (ruim) van tevoren bij een opleider in voor deelname aan een training of opleiding, zodat je op tijd je STAP-aanmeldingsbewijs hebt voor het indienen van je aanvraag.

4. STAP-subsidie wordt toegekend en uitbetaald

Na goedkeuring van het UWV wordt de STAP-subsidie (max. € 1.000 incl. btw) als voorschot aan de opleider uitbetaald. Hier heb jij verder geen omkijken naar. Mocht het om een bepaalde reden niet worden toegekend, dan kun je je inschrijving kosteloos verplaatsen (en het bij een volgende STAP-aanvraagperiode nogmaals proberen) of kosteloos annuleren. Wordt de subsidie wel toegekend dan is annuleren niet meer mogelijk. 

5. Start je training

Let op: deze moet minimaal 4 weken na aanvraag en binnen 3 maanden na afloop van het aanvraagtijdvak starten. Dus heb je bijvoorbeeld op 17 maart 2023 een aanvraag gedaan? Dan moet de scholingsactiviteit na 28 maart 2023 en uiterlijk voor 30 juli 2023 starten.

Benieuwd naar alle voorwaarden? Ga naar rijksoverheid.nl 


Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.