Horecaloket.nl groot succes

'Horecaloket.nl voorziet in een behoefte'

Het online platform Horecaloket.nl is een groot succes. Dat zegt Gabriëlla Café, directeur van Horeca Stichting Nederland (HSN). ‘Het voorziet in een behoefte´ aldus Gabriëlla Café. ‘Ondernemers, managers en medewerkers kunnen voor informatie op één site terecht en hoeven zich niet suf te zoeken. Het landelijke opleidingsinstituut lanceerde Horecaloket twee jaar geleden. Aanleiding voor het initiatief was de invoering van de nieuwe Drank- en Horecawet per 1 januari 2014 die alcoholverkoop aan jongeren onder 18 jaar verbiedt. ‘Dat bracht ons op het idee om alle Wet- en Regelgeving voor horecabedrijven, verenigingen en kantines overzichtelijk op één website te vermelden. Dus niet alleen de Drank- en Horecawet maar ook de plaatselijke Wet- en Regelgeving van alle ruim 390 gemeenten in Nederland. Het geeft dus duidelijkheid in de landelijke en lokale wetten en regels’.

Eén loket voor alle HorecazakenHorecaloket.nl groot succes

Een dergelijk overzicht ontbrak, vandaar dat Horeca Stichting Nederland met de ontwikkeling aan de slag ging. ‘De regels verschillen per gemeente. Dat maakt het lastig. Op Horecaloket.nl wordt per gemeente in kaart gebracht waar ondernemers rekening mee moeten houden. Ze hoeven op de site alleen hun gemeente in te voeren. Daarna komt alle informatie naar voren’. Op het gebied van Wet- & Regelgeving gaat het om Drank- en Horecavergunning, Exploitatievergunning, Terrasvergunning, Warenwet, Allergenen Wetgeving, Arbowet, Aanwezigheidsvergunning, APV en Wet Bibob. Maar ook informatie over SVH Verklaring Sociale Hygiëne, HACCP, Allergenen Cursus en Bedrijfshulpverlening komen aan bod. ‘Het was een heel karwei om alle informatie te verzamelen’, merkt de directeur op. ‘We houden ontwikkelingen nauwlettend bij en actualiseren waar nodig’.

Op Horecaloket.nl vindt men niet alleen de nieuwe Wet- en Regelgeving, maar ook het laatste horecanieuws en een horecakalender. ‘Na ruim anderhalf jaar kunnen we een positieve balans opmaken. De reacties zijn lovend. Het mooiste compliment kwam van Koninklijke Horeca Nederland. Dat wij dat niet bedacht hebben, lieten ze weten’.

Leeftijdsstickers

Op Horecaloket is het tevens mogelijk leeftijdsstickers aan te vragen. In de Drank- en Horecawet staat dat de leeftijdsgrens bij verkoop van alcohol duidelijk zichtbaar en goed leesbaar aangegeven dient te worden bij iedere ingang van de zaak. De leeftijdsstickers zijn wettelijk verplicht en kunnen via Horecaloket.nl gratis worden besteld. ‘Er zijn inmiddels ruim 200.000 stickers de deur uit gegaan’, stelt Café. 
 

Meer informatie: www.horecaloket.nl
Facebook: Facebook.com/horecaloket.nl

 

Deel dit bericht:  

 

Naar het nieuwsoverzicht