Gevangenisstraf voor gast met horeca ontzegging

De rechter heeft een man uit Harderwijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van een maand. De man krijgt de straf onder meer voor het overtreden van de ontzegging om de horeca in Harderwijk te betreden. Dat meldt de gemeente Harderwijk begin mei in een persbericht.

De maatregel van de horeca om een 30-jarige man gedurende twaalf maanden toegang te weigeren in de horecagelegenheden in Harderwijk, is nog eens met twaalf maanden verlengd. Aan betrokkene was in 2016 de Collectieve Horeca Ontzegging (CHO) opgelegd wegens mishandeling van een andere horecabezoeker.

Gevangenisstraf voor gast met horeca ontzegging

Verlenging

Gedurende deze eerste twaalf maanden heeft hij toch geprobeerd horecagelegenheden te betreden. Hij was daarbij intimiderend en bedreigend, aldus de gemeente in het persbericht. Het overtreden van de ontzegging en zijn gedrag worden niet getolereerd door de horeca en de verlenging was het gevolg. Daarna heeft de man de verlenging van de CHO overtreden.

Rechter

De politie heeft de zaak strafrechtelijk opgepakt en tegen de man proces-verbaal opgemaakt ter zake overtreding van artikel 138 van het wetboek van Strafrecht. Onlangs is de zaak voor de rechter gekomen en heeft de man een maand onvoorwaardelijke gevangenisstraf gekregen voor twee misdrijven, namelijk het overtreden van de ontzegging en het bezit van drugs.
 

Nieuw 

Sinds de invoering van de maatregel CHO zijn er door de horeca diverse ontzeggingen uitgereikt aan personen die zich misdragen hebben in het uitgaansleven van Harderwijk. Dat de rechter uitspraak heeft gedaan over het overtreden van een collectieve ontzegging is nieuw voor Harderwijk.

Een CHO wil zeggen dat personen niet alleen geweerd worden uit de horecagelegenheid waar ze flinke overlast veroorzaakt hebben, maar uit alle horecagelegenheden. Dit geldt ook voor geweldplegers. Als iemand zich niet gedraagt, is deze persoon voor een bepaalde periode niet meer welkom in de aangesloten horecagelegenheden. Voorbeelden van gedragingen die kunnen leiden tot een collectieve ontzegging zijn: overlastgevend gedrag, vechtpartij in de horecagelegenheid, vernieling of vandalisme, aantreffen harddrugs; wapenbezit en zware mishandeling. Het aantal aangesloten horecabedrijven is het afgelopen jaar gegroeid naar 36 bedrijven.

Samenwerking

In 2013 is deze maatregel ingevoerd met de ondertekening van het protocol door de burgemeester, de teamchef van de politie en de voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland. Deze maatregel is een uitvloeisel van het project Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan Harderwijk. In het project werken de politie, horeca, gemeente en bewoners samen om de veiligheid te vergroten en de overlast in het uitgaansgebied te verminderen. Voorop staat een gastvrije en kwalitatief goede horeca in een aantrekkelijk uitgaansgebied.

Huisregels en deurbeleid, mag je gasten weigeren? 

De horeca is de meest gastvrije bedrijfstak van Nederland. In principe is iedereen dan ook welkom. Helaas krijgen horecabedrijven af en toe te maken met gasten die misbruik maken van deze gastvrijheid. Door middel van huisregels (en een deurbeleid in een aantal gevallen) kun je als ondernemer de veiligheid van je gasten en medewerkers waarborgen. Lees meer in het artikel: Huisregels en deurbeleid, mag je gasten weigeren? 

Bron: http://hetkontaktermelo.nl

Interessant artikel? Deel deze informatie!  

Sociale Hygiëne Cursus

Controleer nu of je voldoende medewerkers hebt die in het bezit zijn van het SVH Diploma Sociale Hygiëne en houd hierbij rekening met roostering tijdens de zomer! Er dient tijdens openingstijden ALTIJD iemand aanwezig te zijn met dit SVH Diploma.

Wacht niet te lang met inschrijven.

VOL = VOL! 

Direct inschrijven voor de Spoedcursus Sociale Hygiëne

SVH erkende horeca opleiding

InCompany Sociale Hygiëne Cursus

Heb je 10 of meer medewerkers die het SVH Diploma Sociale Hygiëne moeten behalen? Organiseer de cursus op je eigen locatie!

 Incompany Sociale Hygiëne
Vraag vrijblijvend een offerte aan!

 Incompany Sociale Hygiëne (Engels)
Vraag vrijblijvend een offerte aan!

 

 


Naar het nieuwsoverzicht