Creatieve hitte oplossingen van Horeca Ondernemers

Het is al weken warm in Nederland. Waar gasten normaliter 'vechten' voor een plekje op het terras in de zon, zoeken zij nu verkoeling in de schaduw. Horeca ondernemers komen met creatieve oplossingen tegen de hitte.

Zwembad op het terras

Purmerend
Brasserie 1434 in Purmerend bedacht een oplossing om gasten toch naar hun zonovergoten terras te trekken. Sinds begin deze week staan op het terras twee zwembadjes. De hele terrasset is in het zwembad geplaatst, zodat gasten kunnen pootjebaden en ondertussen van hun verkoelende drankje kunnen genieten. 

Vlissingen
Café-eigenaar Ramon Alewijnse uit Vlissingen zette anderhalve week geleden ook al vijf opblaasbare zwembadjes met daarin de tafels op zijn terras. ‘Ik heb eerst mijn Utrechtse zus gevraagd of ze badjes kon brengen, omdat ik dacht dat ze hier in Vlissingen wel uitverkocht zouden zijn’, zegt de ondernemer tegenover Omroep Zeeland. Voor de zekerheid heeft hij er ook nog drie in zijn auto liggen. ‘Zolang het zonnig en warm blijft, blijven de badjes staan en wie weet dat ik er meer neerzet. We hebben er in ieder geval de ruimte voor.'

Tubbergen
Cafe MarCant in Tubbergen pakte het nog iets groter aan. Hij plaatste een zwembad van zeven bij vier meter op de plek waar doorgaans het terras staat. ‘We hebben er twee statafels ingezet, zodat de gasten hun drankjes daarop kunnen plaatsen’, meldt de eigenaar aan Tubantia.

Enorme ventilator

Venlo
Een enorme mobiele ventilator zorgt voor verkoeling op het terras in Venlo. Arno Hendricks van Café Central mocht het apparaat voor een week lenen van een nabijgelegen bedrijf, Vosterman Companies, dat wereldwijd ventilatoren levert. De ventilator heeft een doorsnede van 1.30 meter, vertelt de ondernemer aan Omroep Venlo. De Multifan Tramontana is een mobiele ventilator en verplaatst tot wel 45.500 m3 lucht per uur.

Gekoeld terras

Blokzijl
Grand Café Restaurant Prins Mauritshuis in Blokzijl kwam donderdag met een verkoeld terras. ‘Jullie hebben het warm, wij hebben het warm, maar onze gasten hebben het ook warm.’ Prins Mauritshuis introduceerde daarom het gekoelde terras. In de mobiele koelcel werd het ongeveer 18 graden gemaakt én een terrasset geplaatst. Een prima ruimte om even af te koelen.

Vernevelaar
Ook de terrassen met een zogenoemde vernevelaar zijn populair. Beschikt jouw terras hierover, zorg ervoor dat gasten dit weten. Plaats een bord aan de weg, of meld het op social media. Er bestaan ook speciale handvernevelaars. Deze kunnen als extra service op de terrastafels gezet worden. Of serveer bij een koel drankje, een nat en koud handdoekje. Gegarandeerd dat dit wordt gewaardeerd door de gasten.

Bronnen:
www.missethoreca.nl
www.facebook.com

Vorige
Overzicht
Volgende

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje