Creatieve hitte oplossingen van Horecaondernemers

Het is al weken warm in Nederland. Waar gasten normaliter 'vechten' voor een plekje op het terras in de zon, zoeken zij nu verkoeling in de schaduw. Horeca ondernemers komen met creatieve oplossingen tegen de hitte. 

Creatieve hitte oplossingen horeca ondernemers

Zwembad op het terras

PurmerendBrasserie 1434 creatieve oplossing hitte terras

Brasserie 1434 in Purmerend bedacht een oplossing om gasten toch naar hun zonovergoten terras te trekken. Sinds begin deze week staan op het terras twee zwembadjes. De hele terrasset is in het zwembad geplaatst, zodat gasten kunnen pootjebaden en ondertussen van hun verkoelende drankje kunnen genieten. 

Vlissingen

Café-eigenaar Ramon Alewijnse uit Vlissingen zette anderhalve week geleden ook al vijf opblaasbare zwembadjes met daarin de tafels op zijn terras. ‘Ik heb eerst mijn Utrechtse zus gevraagd of ze badjes kon brengen, omdat ik dacht dat ze hier in Vlissingen wel uitverkocht zouden zijn’, zegt de ondernemer tegenover Omroep Zeeland. Voor de zekerheid heeft hij er ook nog drie in zijn auto liggen. ‘Zolang het zonnig en warm blijft, blijven de badjes staan en wie weet dat ik er meer neerzet. We hebben er in ieder geval de ruimte voor.'

Tubbergen

Cafe MarCant in Tubbergen pakte het nog iets groter aan. Hij plaatste een zwembad van zeven bij vier meter op de plek waar doorgaans het terras staat. ‘We hebben er twee statafels ingezet, zodat de gasten hun drankjes daarop kunnen plaatsen’, meldt de eigenaar aan Tubantia.

Enorme ventilator

VenloEnorme ventilator op het terras cafe restaurant Central

Een enorme mobiele ventilator zorgt voor verkoeling op het terras in Venlo. Arno Hendricks van Café Central mocht het apparaat voor een week lenen van een nabijgelegen bedrijf, Vosterman Companies, dat wereldwijd ventilatoren levert. De ventilator heeft een doorsnede van 1.30 meter, vertelt de ondernemer aan Omroep Venlo. De Multifan Tramontana is een mobiele ventilator en verplaatst tot wel 45.500 m3 lucht per uur.

Gekoeld terras

Blokzijl

Grand Café Restaurant Prins Mauritshuis in Blokzijl kwam donderdag met een verkoeld terras. ‘Jullie hebben het warm, wij hebben het warm, maar onze gasten hebben het ook warm.’ Prins Mauritshuis introduceerde daarom het gekoelde terras. In de mobiele koelcel werd het ongeveer 18 graden gemaakt én een terrasset geplaatst. Een prima ruimte om even af te koelen.

Vernevelaar

Ook de terrassen met een zogenoemde vernevelaar zijn populair. Beschikt jouw terras hierover, zorg ervoor dat gasten dit weten. Plaats een bord aan de weg, of meld het op social media. Er bestaan ook speciale handvernevelaars. Deze kunnen als extra service op de terrastafels gezet worden. Of serveer bij een koel drankje, een nat en koud handdoekje. Gegarandeerd dat dit wordt gewaardeerd door de gasten.

Ook een creatieve oplossing tegen de hitte gezien? Laat het ons weten! 

Sociale Hygiëne Spoedcursus

Controleer nu of je voldoende medewerkers hebt die in het bezit zijn van het SVH Diploma Sociale Hygiëne en houd hierbij rekening met roostering tijdens de zomer! Er dient tijdens openingstijden ALTIJD iemand aanwezig te zijn met dit SVH Diploma.

Meer informatie Spoedcursus Sociale HygiëneCursuslocaties Sociale HygiëneDirect inschrijven voor Spoedcursus Sociale Hygiëne

SVH erkende horeca opleiding

InCompany Sociale Hygiëne Cursus

Heb je 10 of meer medewerkers die het SVH Diploma Sociale Hygiëne moeten behalen? Organiseer de cursus op je eigen locatie!

 Incompany Sociale Hygiëne
Vraag vrijblijvend een offerte aan!

 Incompany Sociale Hygiëne (Engels)
Vraag vrijblijvend een offerte aan!

 
Interessante artikelen

 Wat is Sociale Hygiëne? 

 Motiveer je team met complimenten

 Terras Tips voor de Horeca

 De allersufste grapjes van gasten in de
  horeca

Bronnen:

www.missethoreca.nl

www.facebook.com


Naar het nieuwsoverzicht