Cirkle: Verdien geld met je horeca foto's

Wie graag foto's van zijn of haar eten maakt om die vervolgens op Instagram te zetten: opgelet! Daar valt nu geld mee te verdienen. De nieuwe app Cirkle zorgt ervoor dat niet alleen een bekend iemand met veel volgers, maar iederéén geld kan verdienen met sociale media.

Wie kent ze niet, de plaatjes van perfect gepocheerde eitjes op een bedje van avocado of Amerikaanse pannenkoekjes waar de siroop vanaf druipt. Bakjes fruit, borden vol sushi, glazen gin-tonics en ja, zelfs een frietje met mayo kan rekenen op een like. Eten en drinken doen het goed op Instagram. Daar bedachten Rotterdammer Don Perridon en zijn vriend Mick Vierdag iets op. Wat nou als je geld kan verdienen door het plaatsen van deze lekkere kiekjes? De mannen, 29 en 24 jaar, werkten er drie jaar aan en brengen hun app Cirkle nu op de markt.

Simpel geld verdienen

Het is heel simpel. Je zit in een restaurant of café en hebt een bord vol lekkers voor je neus. Je opent de app, maakt een foto en plaatst die via Cirkle op Instagram. De app zorgt ervoor dat bij de foto komt te staan in welke zaak je zit. Die is daar blij mee, want jij maakt reclame en dus krijg je een beloning. Voor iedere like een paar centen. Hoeveel cent, dat mag het bedrijf zelf bepalen.

Reclame en klantenbinding

"Je hoeft geen duizenden volgers te hebben om geld te verdienen", vertelt Perridon. Stel dat je 60 likes krijgt en de ondernemer heeft besloten dat een like 3 cent waard is, dan heb je bijna 2 euro verdiend. Die kun je de volgende keer bij dezelfde zaak uitgeven, of opsparen totdat je er misschien wel een hele lunch uit weet te slepen. ,,Het mooie hieraan is dat er klantenbinding ontstaat. Je maakt reclame voor een bedrijf en je komt er ook terug."

"De beste influencer is echt niet Enzo Knol. Dat is je zus, je neef of tante, je vriendin.."
- Bas Smit

Influencer

Amsterdamse ondernemer Bas Smit, tevens man van Nicolette van Dam, hoorde over het plan en besloot direct aandeelhouder te worden. "Ik vind dit fantastisch", zegt hij. "Dat influencerwereldje vind ik niet meer kunnen hoe het nu gaat. Die meisjes die halfnaakt op de foto staan en daarvoor veel geld krijgen van bedrijven. Vervolgens komen ze nooit meer bij zo'n bedrijf terug. Bovendien is de conversie bedroevend laag. Ik vind het verontrustend dat een kleine groep de sociale media zo domineert. Wij vinden dat iedereen influencer moet kunnen zijn, het moet democratischer. Want de beste influencer is echt niet Enzo Knol. Dat is je zus, je vriendin, je neef of je tante. Als je van iemand in je omgeving hoort dat ze ergens lekker hebben gegeten, wil je daar ook heen. Dit soort reclame werkt veel beter", vindt Smit.

Kans voor de Horeca 

De zoon van Michel Perridon, bekend van het bedrijf Trust, benaderde met compagnon Vierdag de afgelopen tijd honderden bedrijven. Cirkle wordt in Rotterdam en Amsterdam gelanceerd en meer dan vijfhonderd zaken doen mee. Niet alleen restaurants en bars, maar ook kledingwinkels, personal trainers en webshops zijn aangesloten. In Rotterdam doen horecagelegenheden als Bertmans, Wijnbar 1Nul8, De Huismeester, Café Van Zanten en Tante Nel mee. Ieder soort onderneming met een kassasysteem kan zich aansluiten, van autogarage tot bloemist of sportschool. ,,Het is een loyaliteitsprogramma dat wereldwijd uitgerold kan worden en voor iedere zaak nuttig is. Dit is de nieuwe manier van reclamemaken", aldus Vierdag.

Wat is Cirkle?

CIRKLE is het eerste marketing- en loyaliteitsplatform waarmee klanten of gasten hun favoriete winkels en/of horecagelegenheden kunnen promoten opInstagram logo, in ruil voor een door jou bepaalde geldbeloning. 

Hoe werkt Cirkle? 

Een klant of gast post over jouw bedrijf via CIRKLE op Instagram, verdient een tegoed op basis van het aantal mensen dat bereikt wordt, en spendeert dit als korting op de eerstvolgende aankoop bij jouw bedrijf. Nog voordat je koffie op is, promoten klanten/gasten je winkel of horecagelegenheid, groeit je social media account en bereik je meer potentiële klanten/gasten dan ooit!

Registreer gratis 

 

Bronnen: 
www.ad.nl
www.cirkle.social

Vorige
Overzicht
Volgende

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje