Waar let de NVWA inspecteur op bij controle?

Waar de NVWA inspecteur op let bij controle

De NVWA-inspecteur beoordeelt of horecagelegenheden volgens de Hygiënecode voor de horeca werken en veilig met voedsel omgaan. Per inspectieonderwerp kijkt de NVWA-inspecteur naar de volgende zaken:
 

1. Juiste omgang met voedsel

  • Controleert de ondernemer het voedsel bij levering, bijvoorbeeld op houdbaarheidsdatum?
  • Slaat de ondernemer het voedsel veilig op, codeert hij het voedsel op datum en dekt hij het voedsel af?
  • Voldoet de ondernemer aan de regels voor temperatuurbeheersing?
  • Voert de ondernemer corrigerende acties uit en legt hij deze vast, als er bijvoorbeeld temperatuurafwijkingen zijn?

2. Hygiëne

  • Houdt de ondernemer alle bedrijfsruimten, materialen en apparatuur goed schoon, en zijn deze in goede staat van onderhoud?
  • Nemen de werknemers in het horecabedrijf de persoonlijke hygiëne in acht?
  • Neemt de ondernemer voldoende maatregelen om het overbrengen van bacteriën door kruisbesmetting te voorkomen?

3. Ongediertewering

  • Neemt de ondernemer voldoende maatregelen om ongedierte uit de bedrijfsruimten te weren?
  • Controleert de ondernemer regelmatig op sporen van ongedierte?
  • Onderneemt de ondernemer actie om ongedierte te bestrijden als hij sporen van ongedierte aantreft?

Wil jij de NVWA inspecteur een stap voor blijven? Volg dan de 1-daagse HACCP Cursus


NVWA inspectieresultaten bekijken

Benieuwd of jouw (favoriete) restaurant al beoordeeld is? Bekijk hier zelf de inspectieresultaten van de NVWA of download de app: 

Horeca Inspectie kaart download app store


Download Horeca Inspectiekaart op Google Play

Interessant artikel? Deel deze informatie!  

HACCP Cursus

Wil je zo snel mogelijk deelnemen
aan de HACCP Cursus of je medewerker(s) aanmelden zodat zij vóór de zomer nog op de hoogte zijn van alle belangrijke zaken uit de Hygiënecode voor de Horeca?

Meer informatie over de 
HACCP Cursus


Na de zomer hebben we op alle locaties en data nog voldoende beschikbaarheid. Klik hier voor alle cursuslocaties en data.

Direct inschrijven voor de HACCP Cursus

InCompany HACCP

Heb je 8 of meer medewerkers die de HACCP Cursus moeten gaan volgen? Organiseer de cursus op je eigen locatie!

 Incompany HACCP Cursus
 

HACCP formulieren

Download hier GRATIS de HACCP registratieformulieren uit de Hygiënecode voor de Horeca 2016! 

INTERESSANTE TIPS

 NVWA: Tips ongediertebestrijding

 Tips om goede medewerkers te behouden

 Tips voor tevreden medewerkers

 Tips om een aantrekkelijk leerbedrijf te worden

 Tips & Trick voor de Leermeester


Naar het nieuwsoverzicht