1000ste SVH Leermeester in 2017!

Medio oktober hebben SVH en haar SVH branche erkende Leermeesteropleiders een mijlpaal bereikt. Ze mochten de 1000ste SVH Leermeester van 2017 verwelkomen. Als grootste Leermeester opleider van Nederland zijn wij er erg trots op dat wij hier een aanzienlijke bijdrage aan hebben mogen leveren en dat SVH deze bijzondere gebeurtenis niet stilletjes voorbij heeft laten gaan. SVH ging langs om deze 1000ste SVH Leermeester te verrassen en in het zonnetje te zetten. 
 

De 1000ste SVH Leermeester: Leanne Spee1000ste SVH Leermeester

Ik ben Leanne Spee, 28 jaar en werk nu bijna één jaar bij Café Vermaat in het Rijksmuseum. Het is eigenlijk wel grappig hoe ik hier beland ben. Ik heb namelijk Algemene Sociale Wetenschappen gestudeerd en werkte daarnaast in de keuken bij een restaurant. Dat beviel me eigenlijk best wel, zo goed dat ik daar gebleven ben. Uiteindelijk ben ik als Zelfstandig werkend kok hier bij Café Vermaat Rijksmuseum terecht gekomen en inmiddels heet mijn functie sous-chef.

Waarom ben je SVH Leermeester geworden? 

De cursus Leermeester werd mij aangeboden vanuit het bedrijf. Ze waren ook wel toe aan een gediplomeerd leermeester. Ik heb de opleiding bij een SVH branche-erkende opleider gevolgd en vond het erg waardevol. De opleider was heel leuk en ik was met een heel divers gezelschap.

Waarom werk je graag met leerlingen?

Ik hou ervan om met mensen te werken en om kennis over te brengen. Ik werk nu al een tijd in de keuken waar je eigenlijk veel met je handen bezig bent. Ik merkte dat ik naast het koken ook weer bezig wil zijn met m’n hersenen. Blijven groeien is belangrijk en dat doe ik nu op deze manier. Je hebt veel verschillende soorten leerlingen en iedereen heeft zijn eigen manier op informatie op te slaan of te verwerken. Dat leer je ook heel goed tijdens de opleiding. Hier moet je goed mee om kunnen gaan. Lekker blijven leren dus!

Helpt het SVH Diploma je in je coaching? 

Jazeker! Heel erg. Het was zoals gezegd heel waardevol en heb veel praktijkvoorbeelden gezien en rollenspellen gespeeld. De opleiding geeft je handvatten om hoe om te gaan met bepaalde leerlingen en situaties.  

Hoeveel leerlingen hebben jullie en komen jullie makkelijk aan leerlingen? 

In januari beginnen we weer met een groep leerlingen. De bediening gaat meestal wel makkelijker dan de keuken. Daar staan we met 6 leerlingen tegenover 2 medewerkers. Maar goed, in de bediening staan natuurlijk altijd meer mensen dan in de keuken. 

Hebben jullie een opleidingsplan? 

Ja, we werken met een opleidingsplan. Ze hebben ook echt een opdracht waaraan ze werken en elke 10 weken vindt er een gesprek plaats. Natuurlijk komt dit ook vaak al mee vanuit scholen, zij hebben zelf al een opleidingsplan en persoonlijk ontwikkelingsplan waaraan wij dan meewerken. 

Bron: www.svh.nl

Interessant artikel? Deel deze informatie!  

Ook erkend
SVH Leermeester worden?

Voor het opleiden binnen het bedrijf is een goede Leermeester onmisbaar! Laat je medewerker(s) daarom opleiden door HSN, door SVH uitgeroepen tot beste Leermeester opleider met het hoogste slagingspercentage! 

Bekijk hier de SVH Slagingspercentages

Klik hier voor alle cursuslocaties en cursusdata

Meer informatie over de 
Leermeester Cursus

Direct inschrijven voor de Spoedcursus Sociale Hygiëne

SVH erkende horeca opleiding

InCompany SVH Leermeester Cursus

Heb je 8 of meer medewerkers die het SVH Diploma Leermeester moeten behalen? Organiseer de cursus op je eigen locatie!

 Incompany Sociale Hygiëne
Vraag vrijblijvend een offerte aan!

 


Naar het nieuwsoverzicht