BHV Cursus (Basis)

2 dagen (08:30-16:00 uur)
Iedere maand
60 locaties
BHV examens
BHV draagpas
445,- (excl. 21% BTW)

BHV Cursus (Basis)

Word BHV'er in 2 dagen!

Wil je BHV'er (bedrijfshulpverlener) worden in de organisatie en adequaat maatregelen kunnen nemen om schade zoveel mogelijk te beperken bij noodsituaties? Maak het verschil bij calamiteiten en volg de 2-daagse BHV Cursus (Basis)! 

BHV Cursus (Bedrijfshulpverlening Basis)

Een BHV'er is iemand die binnen het bedrijf, naast de dagelijkse werkzaamheden, maatregelen kan nemen op het moment dat er iets misgaat in het bedrijf. De snelle en deskundige hulp van een BHV'er kan persoonlijk leed beperken en in veel gevallen schade voorkomen. De BHV Cursus bestaat uit 2 lesdagen, van 08:30 uur tot 16:00 uur. De 1e lesdag staat in het teken van brand en ontruiming en de 2e lesdag in het teken van levensreddend handelen. Een gecertificeerd instructeur behandelt zowel de theorie als de praktijk aan de hand van een afwisselend programma. Zo ontstaat de ideale combinatie van theorie en praktijk waardoor je na 2 dagen klaar bent voor je BHV taken! 

BHV Diploma

Bij inschrijving word je direct voor het BHV examen aangemeld. Het examen bestaat uit een schriftelijk gedeelte van 2 x 15 meerkeuze vragen (A,B,C) en uit praktijkopdrachten. Het schriftelijke examen wordt na iedere lesdag afgenomen. Heb je alle onderdelen van het examen goed afgerond, dan ontvang je het BHV Diploma in de vorm van een BHV draagpas. Deze draagpas heeft het formaat van een identiteitsbewijs zodat je deze gemakkelijk bij je kunt dragen. 

Arbo Wetgeving

Iedere organisatie moet één of meerdere BHV'ers in dienst hebben. Hoeveel BHV'ers er nodig zijn is niet vastgelegd in de Arbo wet. Wat wel in de Arbo wet is vastgelegd is dat iedere organisatie een RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatieplan) moet opstellen. Met het maken van een RI&E onderzoek je welke risico's er zijn in de organsatie. Wanneer je de bedrijfsrisico's in kaart hebt gebracht kun je vervolgens beschrijven welke maatregelen er genomen moeten worden om deze risico's zoveel mogelijk te beperken. Uit een RI&E komt dan ook naar voren hoeveel BHV'ers er gewenst zijn in de organisatie. 

Voor wie is de BHV Cursus (Basis)? 

Voor ondernemers, leidinggevenden en medewerkers van grote en kleine organisaties die nog niet eerder een BHV cursus hebben gevolgd of waarvan de BHV draagpas verlopen is.  

Toelatingseisen

Voor deze cursus is geen vooropleiding vereist. Wel dien je minimaal 18 jaar te zijn. 

Cursusonderwerpen
 
Lesdag 1: Brand en ontruiming
  • Gevaarherkenning van brand
  • Verloop van een ontruiming
  • Alarmeren en communiceren
  • Blusoefeningen met verschillende blusmiddelen
Lesdag 2: Levensreddend handelen
  • Basisregels bij het verlenen van eerste hulp
  • Kennis van de vitale functies van de mens
  • Hoe te handelen bij een slachtoffer (met shock, brandwonden, bloedingen)
  • Reanimatie met gebruik van een AED
Kortom...

Neem je (toekomstige) taken van BHV'er serieus en wil je goed voorbereid zijn op deze extra verantwoordelijkheid? Schrijf je dan nu in voor de 2-daagse BHV Cursus (Basis)! 

Direct inschrijven

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje
Cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om de gebruikerservaring optimaal te houden.