Horeca Nieuws

Kenwerk draagt taken over aan SBB  
31-07-2015 Op 1 augustus 2015 heeft Kenwerk haar wettelijke taken overgedragen, waaronder het erkennen vanKenwerk draagt taken over aan SBB leerbedrijven en het borgen van kwaliteit van stageplaatsen en leerbanen, aan de nieuwe Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Vanaf nu heb je als leerbedrijf en school slechts één aanspreekpunt: SBB
Lees meer >>>

 

SVH Leermeester Diploma blijft verplichtSVH Leermeester Diploma blijft verplicht
10-07-2015 Vanaf 1 augustus 2015 is SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) verantwoordelijk voor de uitvoering van de erkenningsregeling van leerbedrijven. Het was even afwachten hoe SBB dit zou gaan uitvoeren. Inmiddels is de nieuwe erkenningsregeling in de Staatscourant gepubliceerd.
Lees meer >>>

 


 

Start controles Allergenenwetgeving door NVWA
01-07-2015 De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) gaat dit najaar starten met het uitvoeren van deStart controles Allergenenwetgeving door NVWA controles op de naleving van de Allergenenwetgeving. Deze Europese wetgeving is sinds 13 december 2014 van kracht en volgens de woordvoerder van de NVWA, Paula de Jonge, zal er na de zomer worden gestart met de monitoring.
Lees meer >>>

 

 

Horecabedrijven houden massaal illegale poesHorecabedrijven houden massaal illegale poes
12-06-2015 Bedrijven die eten bereiden en bewaren, houden katten ondanks dat dit van de Warenwet niet mag. Horecabedrijven zijn bereid het risico te nemen, omdat de aanwezigheid van een kroegtijger volgens hen de beste oplossing biedt tegen ongedierte. Uit rondvraag van het Parool blijkt dat de illegale poes overal is.
Lees meer>>>

 

 

Horecaloket.nl groot succes

29-05-2015 Het online platform Horecaloket.nl is een groot succes. Dat zegt Gabriëlla Café, directeur van Horeca Horecaloket.nl groot succesStichting Nederland (HSN). ‘Het voorziet in een behoefte´ aldus Gabriëlla Café. ‘Ondernemers, managers en medewerkers kunnen voor informatie op één site terecht en hoeven zich niet suf te zoeken. Het landelijke opleidingsinstituut lanceerde Horecaloket twee jaar geleden. Aanleiding voor het initiatief was de invoering van de nieuwe Drank- en Horecawet per 1 januari 2014 die alcoholverkoop aan jongeren onder 18 jaar verbiedt. 

Lees meer>>>

 

Allergenen Tips voor de HorecaAllergenen Tips voor de Horeca

28-05-2015 Sinds 13 december 2014 zijn bedrijven en instellingen wettelijk verplicht allergeneninformatie te geven aan gasten. Nu de Allergenenwetgeving een half jaar van kracht is, is het goed om te checken of uw Allergenenmanagement in uw bedrijf up-to-date is. Om u hierbij te helpen, vindt u onderstaand een aantal waardevolle tips. 

Lees meer>>>

 

 

 

Meer Horeca nieuws >>>