IVA-instructie op eigen locatie

Bepaal zelf de lestijden
Bepaal zelf de lesdag
Op eigen locatie
IVA toets
IVA Certificaat
Vraag een offerte aan (vrijblijvend)

IVA-instructie op eigen locatie

Voldoe in 1 avond aan de IVA verplichting!

Een vereniging of stichting waarin alcohol geschonken wordt moet bij de gemeente een Drank- en Horecavergunning aanvragen. Wanneer de 'hoofdactiviteit' van deze vereniging of stichting geen horeca-activiteit betreft, maar de hoofdactiviteit is van recreatieve, sportieve, sociaal-culturele, educatieve, levensbeschouwelijke of godsdienstige aard, wordt de vereniging of stichting gezien als 'Paracommerciëel rechtspersoon'.  Alle vrijwilligers die in deze vereniging of stichting alcohol schenken dienen te voldoen aan de IVA-verplichting. 

Inhoud InCompany Cursus IVA

Tijdens de InCompany Cursus IVA (Instructie Verantwoord Alcohol schenken) wordt alle belangrijke kennis die een barvrijwilliger moet weten om op een verantwoordelijke manier alcohol te schenken behandeld. Zo leren de vrijwilligers hoe zij alcoholmisbruik kunnen herkennen en voorkomen, op welke manier(en) zij 'Nee' kunnen verkopen (aan jongeren onder de 18 jaar), hoe huisregels opgesteld en gehandhaafd moeten worden en aan welke eisen zij (en de vereniging) moeten voldoen. Na het volgen van deze InCompany Cursus IVA voldoen alle barbvrijwilligers en de vereniging aan de IVA-verplichting. 

Bepaal zelf de lestijden

In overleg worden de lestijden vastgesteld die passen binnen de planning van de vereniging en de agenda's van de vrijwilligers. In principe bestaat de InCompany Cursus IVA uit één dagdeel (ochtend/middag/avond) en deze kan, afhankelijk van de wensen en de behoeften van de vereniging, worden uitgebreid. De cursus kan op alle werkdagen en op zaterdag worden gepland.

IVA Certificaat   

Aansluitend op de cursus vindt de IVA toets plaats. De toets bestaat uit meerkeuzevragen (A,B,C,). De antwoorden worden op locatie nagekeken door de trainer en de vrijwilligers weten direct of ze geslaagd zijn. Bij een voldoende resultaat ontvangt de opdrachtgever de IVA Certificaten van de vrijwilligers bij de eindrapportage. Deze IVA Certificaten zijn tevens hét bewijs tijdens controle dat de barvrijwilligers voldoen aan de IVA-verplichting! 

Offerte aanvragen

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje