IVA-instructieIVA instructie sportkantines

Wanneer er door een (sport)vereniging of stichting alcohol geschonken wordt, dient deze vereniging/stichting (vanuit de Drank- en Horecawet) te beschikken over gekwalificeerd barpersoneel. Tijdens de openingstijden waarop alcohol wordt geschonken dient er altijd een leidinggevende aanwezig te zijn die beschikt over het SVH Diploma Sociale Hygiëne of een barvrijwilliger die een IVA-instructie (Instructie Verantwoord Alcohol schenken) heeft gevolgd. Na het volgen van deze InCompany IVA-instructie voldoen alle barvrijwilligers (en daarmee ook de vereniging) aan deze eis. Deze InCompany IVA-instructie is al te adviseren vanaf 10 deelnemers.

Cursusopzet InCompany IVA-instructie

De IVA-instructie wordt in een dagdeel van 3 uur gegeven. Dit dagdeel kan gepland worden op de manier die voor de (sport)vereniging (en haar barvrijwilligers) het beste uitkomt, bijvoorbeeld op een doordeweekse avond of op zaterdag. 

Cursusinhoud

Tijdens de IVA-instructie komen alle belangrijke zaken aan bod, zoals het voorkomen van alcoholmisbruik, 'Nee-verkopen' (aan jongeren onder de 18 jaar), het opstellen en handhaven van huisregels en alcohol(wetgeving). Aan het einde van de IVA-instructie weten alle barvrijwilligers hoe zij op een verantwoorde manier alcohol kunnen verstrekken en aan welke eisen zij (en de vereniging) wettelijk moeten voldoen. 

IVA Certificaat 

Aan het einde van de IVA-instructie ontvangen de deelnemers het ‘IVA Certificaat Sportkantines’. Met dit Certificaat kan aangetoond worden dat de barvrijwilligers een IVA-instructie hebben gevolgd en over de vereiste kennis beschikken. 

Offerte aanvragen

Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden van een InCompany IVA-instructie, neem dan voor een vrijblijvende offerte contact op met onze InCompany Account Manager Minou Warbroek. Minou is bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.30 uur op telefoonnummer 076 - 52 33 661.

Ontvang je liever een vrijblijvende offerte per mail, gebruik dan het InCompany Aanvraagformulier.

Incompany training haccpMinou Warbroek
InCompany Account Manager
076 - 52 33 661
m.warbroek@hsn.nl

INCOMPANY

 Waarom InCompany opleiden

 Sociale Hygiëne

 Allergenen

 Leermeester

 Gastvrijheid

 Basisvaardigheden

 Horecaportier

 BHV

 Aanvraagformulier


OPEN INSCHRIJVING

 Sociale Hygiëne

 HACCP

 Allergenen

 Leermeester

 Basisvaardigheden Horeca

 BHV Basiscursus

 BHV Basiscursus Blended

 BHV Herhalingscursus

DOWNLOAD STUDIEGIDS

Digitale HSN Studiegids 2018