10 Tips om een aantrekkelijk leerbedrijf te worden

Hoe word en blijf je een aantrekkelijk leerbedrijf voor leerlingen in de Horeca? En nog veel belangrijker: hoe haal je als leerbedrijf het beste uit je leerling(en)? Lees hier de 10 tips om een aantrekkelijk leerbedrijf te worden en te blijven!

Tip 1: Zorg voor een veilige omgeving

Uiteraard moet arbotechnisch alles in orde zijn. Je zorgt dat leerlingen de veiligheidinstructies op de werkvloer kennen en naleven. Wijs ze erop dat ze bijvoorbeeld geen gympen dragen als werkschoenen verplicht zijn. Daarnaast moet de 'sociale veiligheid' ook kloppen. Vertel je medewerkers dat de nieuwe collega er vanaf de eerste dag bij hoort en dat ze openstaan voor (simpele) vragen. Als je leerling lekker in zijn vel zit, komen zijn capaciteiten het beste tot bloei. Dat levert je het meeste op. Een leerling moet na 3 maanden deels zelfstandig kunnen werken.

Tip 2: Spreek je verwachtingen uit

Plan in de eerste week van de leer-werkperiode een gesprek in met je nieuwe leerling. Zorg dat de BPV-begeleider (indien mogelijk) daarbij aanschuift. Vraag de nieuwe leerling wat hij dient te gaan doen, wat hij wil leren en wat zijn verwachtingen zijn. Spreek je eigen verwachtingen uit naar de leerling, ben eerlijk en doe geen loze beloftes. Vertel de leerling welke werkzaamheden hij (zelfstandig) zal kunnen gaan uitvoeren. Spreek daarnaast uit dat je de leerling een leerplek biedt, maar dat hij ook werkt in een bedrijf waar geld wordt verdiend en dat je van hem verwacht dat hij daar onderdeel van wil zijn.

Tip 3: Zorg voor goede begeleiding

Binnen je bedrijf heb je (minimaal) één erkend Leermeester nodig. Deze Leermeester moet:

Tip 4: Creëer een leercultuur

Bedenk dat je leerling niet direct alles weet en kan. Hij mag fouten maken (en vertel hem ook dat dat mag!). Zeg niet altijd hoe het moet, maar vraag hoe hij denkt iets aan te gaan pakken. Stap uit je eigen 'automatisme' en ben je altijd bewust van het feit dat wat voor jou als Leermeester 'normaal' is niet per definitie voor je leerling 'normaal' hoeft te zijn. Laat je leerling taken uitproberen en ermee spelen. En vergeet nooit dat iedere leerling zijn eigen leerstijl heeft. Pas je uitleg hierop aan! Sommige leerlingen willen graag zelf vaardigheden 'uitvinden', andere zijn meer gebaat bij een concrete (stap-voor-stap) uitleg.

 

Tip 5: Wees niet te kritisch op het gedrag

'De jeugd' heeft nogal eens een slecht imago, waardoor er op de werkvloer over het gedrag van een leerling nog wel eens irritaties kunnen ontstaan. Misschien vind je het niet normaal dat jongeren soms een jointje roken, onverantwoord met alcohol omgaan, een oorbelletje/piercing dragen en op opgevoerde brommers rijden en dat ook nog stoer vinden. Kijk eens in de spiegel! Vergeet niet dat je zelf ook jong bent geweest. Straf een leerling hier niet te veel op af en ben duidelijk in wat je van hem verwacht tijdens werktijd ten aanzien van het gedrag.

Tip 6: Communiceer duidelijk en regelmatig

Houd contact met je leerling en toon interesse in hem. Vraag wat hem bezig houdt en wat hij doet in zijn vrije tijd. Confronteer hem als je dingen ziet of hoort die je niet tolereert en spreek hem hierop aan. Maak afspraken over op tijd komen, ziek melden, pauzes, gebruik van mobiele telefoons en andere zaken uit je huisreglement. Wanneer afspraken niet worden nagekomen moet een leerling hierop aangesproken worden en zal hij de eventuele consequenties moeten dragen.

Tip 7: Geef uitleg

Geef leerlingen uitleg wanneer je vindt waarom ze een bepaalde taak/werkzaamheden (nog) niet mogen doen. Leg hierbij ook uit waarom. Op deze manier creëer je openheid. Wanneer je kunt beargumenteren waarom dingen wel/niet mogen zal een leerling 'nee' makkelijker accepteren en zal er meer begrip voor zijn.

Tip 8: Kweek betrokkenheid

Vraag leerlingen hoe ze tegen bepaalde zaken aankijken. Sta open voor nieuwe ideeën en stimuleer ze om met verbeteringen te komen. Zorg ook voor een wisselwerking tussen leerling en Leermeester en/of tussen leerling en directe collega's. Leerlingen zijn onderdeel van het team, laat ze dat ook voelen.

Tip 9: Meet het rendement

Registreer wat je leerling doet en produceert. Dat kan heel eenvoudig door het aantal gewerkte uren bij te houden en wat hij daarin leverde. Deel deze resultaten ook met de leerling. Complimenteer de leerling over zaken die hij goed heeft gedaan en geef opbouwende kritiek op zaken die verbeterd kunnen worden.

Tip 10: Geef verantwoordelijkheid

Als je leerling langer meedraait, durf hem dan ook meer verantwoordelijkheid te geven. Dit kweekt vertrouwen en zorgt ervoor dat het voor leerlingen nog leuker wordt om in het bedrijf te werken.

 

Bron: mkbservicedesk.nl

 

Vorige
Naar het horecatips-overzicht
Volgende

Twijfel je over de juiste cursus?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je de juiste cursus te kiezen!
076 - 52 33 666
of stuur een e-mail naar:


Direct inschrijven
biertje