Horeca opleidingen bij Horeca Stichting Nederland

Horeca Opleidingen

HSN: De Horeca Opleider van Nederland!

Voor horeca opleidingen ben je bij ons aan het goede adres. Horeca Stichting Nederland biedt een totaalpakket aan horeca opleidingen. Of je nu op zoek bent naar een cursus of training om je horecapapieren te behalen of om je kennis te vergroten, wij bieden je de oplossing. Op meer dan 80 locaties in Nederland verzorgen wij onze Horeca cursussen en Horeca trainingen, dus altijd wel ergens bij jou in de buurt!

Onderstaand tref je alle horeca cursussen aan die van toepassing zijn wanneer je een eigen Horecabedrijf of slijterij wilt starten of wanneer je werkzaam bent in de Horeca of in een slijtersbedrijf. In de tabbladen (bovenin) vind je meer informatie over horeca opleidingen die van toepassing zijn wanneer je in een vereniging of (zorg)instelling werkzaam bent. 
 

Alcohol verkopen in een Horecabedrijf of een slijterij

Wanneer je alcohol gaat schenken in je (Horeca)bedrijf of verkopen in een slijterij zul je bij de gemeente een Drank- en Horecavergunning aan moeten vragen. Ben je leidinggevende in een Horecabedrijf en/of schenk je tijdens openingstijden zelfstandig alcohol, dan dien je vermeld te staan op de Drank- en Horecavergunning van het Horecabedrijf. Om een Drank- en Horecavergunning aan te vragen of bijgeschreven te kunnen worden op de vergunning, dien je in het bezit te zijn van het SVH Diploma Sociale Hygiëne.
 

  • Cursus Sociale Hygiene (SVH Spoedcursus)
    De Spoedcursus Sociale Hygiene is dé oplossing voor iedereen die graag snel in het bezit wil komen van het Diploma Sociale Hygiene en weinig tijd heeft om te leren. In 1 dag organiseren wij de Sociale Hygiene cursus inclusief het SVH examen. Met onze trainingsmethode behalen wij het hoogste slagingspercentage van Nederland van alle landelijke horeca opleiders. Heb je voldoende tijd of leer je liever zelfstandig, dan kun je de Schriftelijke cursus of Zelfstudie met SVH examen volgen. Lees meer >>>


Werken met voedsel in een Horecabedrijf

Bereid, bewerk en/of verkoop je producten/gerechten in een bedrijf, dan zul je moeten voldoen aan de Warenwet. De Warenwet schrijft voor dat producten/gerechten op een dusdanige voedselveilige manier bereid moeten zijn dat de gezondheid of veiligheid van de gast/klant niet in gevaar komt. 
 

  • HACCP Cursus
    Tijdens de HACCP Cursus wordt de Hygiënecode voor de Horeca, welke gebaseerd is op de Warenwet, op een praktijkgerichte manier uitgelegd. Na het volgen van deze cursus weet je waar je op moet letten en waar je aan moet voldoen om voedselveilig te kunnen werken. Lees meer >>> 

  • Allergenen Training
    Sinds 13 december 2014 is het voor alle (Horeca)bedrijven die producten/gerechten verkopen verplicht om allergenen informatie te verstrekken aan gasten/klanten wanneer zij hierom vragen. De Allergenen Training is de ideale manier om in 1 dag je Allergenen Certificaat te behalen. Lees meer >>>


Werken met leerlingen in een Horecabedrijf

Wil je graag je kennis en vakmanschap doorgeven aan leerlingen, dan zul je een erkenning als leerbedrijf aan moeten vragen. Om in aanmerking te komen voor deze erkenning moet er minimaal 1 gediplomeerd Leermeester aanwezig zijn in het leerbedrijf. 
 

  • Leermeester Cursus Horeca
    De SVH Leermeester Cursus leidt je in 3 dagen op voor het Leermeesterschap. Met onze trainingsmethode behalen wij het hoogste slagingspercentage van alle landelijke SVH Leermeester opleiders. Tijdens deze cursus leer je alles wat je nodig hebt om een goede Leermeester te kunnen zijn. Als Leermeester is jouw begeleiding namelijk bepalend voor het vakmanschap van de toekomst! Lees meer >>>
     

Veiligheid in een bedrijf

Ieder (Horeca)bedrijf moet voldoen aan de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). Volgens de Arbowet ben je als werkgever wettelijk verplicht bedrijfshulpverleners (BHV-er) in dienst te hebben. Wanneer zich een situatie voor zou doen in het bedrijf dat direct gevaar oplevert voor de veiligheid en gezondheid van jezelf, medewerkers en gasten, moeten er BHV-ers zijn die letsel en schade zoveel mogelijk kunnen voorkomen en beperken. 
 

  • Basiscursus BHV (bedrijfshulpverlener)
    De Basiscursus BHV is een 2-daagse cursus van 08.30 uur tot 16.00 uur waarin aandacht besteed wordt aan de onderdelen Eerste hulp, Brandbestrijding en ontruiming. Lees meer >>>
     
  • Basiscursus BHV Blended Learning
    Wanneer je geen tijd hebt om 2 dagen naar de cursus te komen, kun je ook kiezen voor de Basiscursus BHV Blended Learning. Dit is een combinatie van E-learning en slechts 1 praktijkdag. Lees meer >>>
     

  • Herhalingscursus BHV
    De herhalingscursus BHV is een 1-daagse cursus van 08.30 uur tot 15.00 uur om je kennis en vaardigheden uit de Basiscursus BHV op te frissen.  Lees meer >>>
     
  • Cursus Horecaportier
    Alcohol, drugs en gokken zijn allemaal zaken waar je in de Horeca mee te maken kan krijgen. Deze zaken kunnen een gast zo beïnvloeden dat ze risicogedrag vertonen. Denk hierbij aan agressief of gewelddadig gedrag. Hoe je hier professioneel mee omgaat, leer je in de cursus Horecaportier en de cursus bereidt je voor op het examen voor het Diploma SVH Horecaportier. Lees meer >>>
     

Horeca vakkennis vergroten

Naast de Horeca cursussen die verplicht zijn in de Horeca, zijn er ook cursussen om je (vak)kennis te vergroten. Hoe groter je vakkennis, hoe beter je een gast kunt adviseren. 

  • Cursus Basisvaardigheden Horeca
    Ben je nieuw in de Horeca of wil je je vakkennis vergroten, dan is de cursus Basisvaardigheden Horeca dé cursus voor jou. Deze schriftelijke cursus bestaat uit acht huiswerklessen en kan worden afgesloten met een SVH examen voor het SVH Diploma Basisvaardigheden Horeca. Lees meer >>>

  • Cursus Gastvrijheid
    Wat is gastvrijheid? Ervaart de gast jouw gastvrijheid zoals jij het bedoelt? Hoe kun je nog gastvrijer en gastgerichter zijn? Hoe ga je om met gasten die niet tevreden zijn en hoe zorg je ervoor dat ze toch met een tevreden gevoel weggaan? Leer het in de cursus Gastvrijheid! Lees meer >>>

Deel deze informatie met je familie, vrienden, collega('s) of medewerker(s):