BHV Cursus

Basis BHV

BHV Basis Cursus

Je dient als werkgever één of meer werknemers aan te wijzen als Bedrijfshulpverlener. Om BHV’er te worden dient de Basiscursus Bedrijfshulpverlening te worden gevolgd. Een BHV'er is iemand die binnen het bedrijf, naast de dagelijkse werkzaamheden, maatregelen kan nemen om de schade zoveel mogelijk te beperken op het moment dat er iets misgaat in het bedrijf. De snelle en deskundige hulp van een BHV’er kan persoonlijk leed beperken en in veel gevallen schade voorkomen.

Doel Basiscursus BHV

In slechts 2 dagen bereidt de Basiscursus Bedrijfshulpverlener je intensief voor op de officiele examens, die aansluitend op iedere cursusdag worden afgenomen. Met deze cursus leer je hoe je binnen het bedrijf maatregelen kunt nemen om persoonlijk leed en schade te voorkomen wanneer er iets mis gaat, om op die manier de veiligheid en het welzijn van jezelf, je collega's en je gasten te garanderen.

Inclusief examen Bedrijfshulpverlener

Je wordt automatisch voor het examen aangemeld. Het examen bestaat uit een schriftelijk gedeelte van 2 x 15 meerkeuzevragen en uit praktijkopdrachten. Het schriftelijke examen wordt na iedere lesdag afgenomen. Bij het goed doorlopen van de examens wordt een BHV draagpas aan de cursist afgegeven. Deze is 1 jaar geldig. Deze BHV draagpas verschaft de werkgever de garantie dat zijn medewerker de basistaken als bedrijfshulpverlener kan uitvoeren. Het is daarbij uiteraard noodzakelijk om alle opgedane kenns en vaardigheden te onderhouden door middel van de Herhalingscursus BHV.

Voor wie?

De basiscursus BHV is bedoeld voor medewerkers binnen het bedrijf, die de bedrijfshulpverlening op zich gaan nemen en nog niet eerder een BHV-cursus hebben gevolgd en voor medewerkers waarvan de BHV draagpas is verlopen.

Toelatingseisen

Je moet minimaal 18 jaar zijn.

Cursusonderwerpen

  • het verlenen van eerste hulp bij ongevallen
  • het beperken en bestrijden van brand en het beperken van gevolgen van ongevallen
  • het alarmeren en evacueren van alle personen in het bedrijf

InCompany Basiscursus Bedrijfshulpverlening

De Basiscursus BHV kan ook in het eigen bedrijf georganiseerd worden, wat al vanaf 6 personen interessant is. Kijk voor meer informatie op de pagina InCompany Cursus Bedrijfshulpverlening.

 

Deel deze informatie met je familie, vrienden, collega('s) of medewerker(s):