Allergenen Training

Allergenen Training

Allergenen Training

Sinds 13 december 2014 zijn bedrijven en instellingen wettelijk verplicht informatie te geven aan gasten of er allergenen in het eten zijn verwerkt. Ieder bedrijf dat eet- en drinkwaren bereidt en verkoopt is verplicht om deze allergeneninformatie beschikbaar te hebben. Tijdens de praktische allergenen training leren de deelnemers hoe zij deze allergeneninformatie eenvoudig kunnen samenstellen en gasten goed kunnen informeren.

Wat zijn Allergenen?

Allergenen zijn stoffen in voeding die een allergische reactie kunnen veroorzaken bij gasten met een voedselallergie. De allergische reactie treedt op na het eten van allergenen waar mensen allergisch voor zijn. Bedrijven moeten informatie kunnen verstrekken aan gasten over de aanwezigheid van de veertien allergenen in onverpakte producten. Dat mag schriftelijk, mondeling of digitaal.

Doel Allergenen Training

Tijdens de ééndaagse training leren de deelnemers de verplichte Allergenenwet op een eenvoudige manier in de praktijk toe te passen en zijn zij voorbereid op allergenenvragen van gasten. Na het volgen van deze Training beschikken jij en je medewerkers in één dag over de verplichte kennis van allergenen en de allergenenwetgeving!

Inclusief Allergenen Certificaat

Aansluitend op de training wordt de toets afgenomen. De toets is schriftelijk en bestaat uit 30 meerkeuzevragen. Bij voldoende resultaat ontvangen de deelnemers direct het Allergenen Certificaat. De certificeringskosten zijn bij de cursuskosten inbegrepen.

Schriftelijke Allergenencursus

Heb je geen tijd om naar de mondelinge Training Allergenen te komen, dan kun je ook kiezen voor de Schriftelijke Allergenencursus met huiswerkbegeleiding. De schriftelijke cursus bestaat uit 2 huiswerklessen en een meerkeuzetoets. Je bepaalt zelf op welk tijdstip je de lesstof doorneemt en wanneer je je huiswerk opstuurt. Dit kan ook via e-mail met HSN I-Studie. Je ontvangt het Allergenen Certificaat wanneer je de huiswerklessen en de meerkeuzetoets volledig en succesvol hebt afgerond.

Voor wie?

Voor ondernemers en medewerkers van horecabedrijven. Maar ook voor medewerkers in zorginstellingen, sportkantines, verenigingen of buurthuizen.

Toelatingseisen

Er is geen vooropleiding vereist.

Gratis

  • Onbeperkt toegang tot de online proefexamens t.w.v. € 45,-. (bij de mondelinge Allergenen training)
  • Allergenensticker

Cursusonderwerpen

  • wat houdt de allergenenwetgeving in?
  • wat is voedselallergie en voedselintolerantie?
  • welke wettelijke allergenen zijn er?
  • in welke producten zitten allergenen?
  • samenstellen van allergeneninformatie
  • receptuur en ingrediënten
  • allergenenbeleid en etikettering
  • allergeneninformatie communiceren naar gasten

InCompany Allergenen Training

Wanneer meerdere medewerkers de Allergenen Training moeten volgen, dan kunnen wij de Allergenen Training ook op het eigen bedrijf verzorgen. Kijk voor meer informatie op de pagina InCompany Allergenen Training.

Deel deze informatie met je familie, vrienden, collega('s) of medewerker(s):